Belföld

A Takarékbank kereskedési jogot kapott a Deutsche Börsén

Kedden (június 17-től) megkezdte a kereskedési tevékenységet a frankfurti Deutsche Börsén a Takarékbank - mondta az Econewsnak Marosi Gábor, a Takarékbank Részvény és Derivatív Ügyfélkapcsolati Üzletágénak igazgatója. Az engedély megszerzésével a Takarékbank Magyarországon, de egész Kelet-Közép-Európában az első befektetési szolgáltató, amely korlátlan kereskedési joggal rendelkezik a frankfurti tőzsdén. Ez annyit jelent, hogy a Takaékbank a jövőben nem vesz igénybe közvetítőt az ügyfélmegbízások teljesítéséhez s így jóval alacsonyabban - európai uniós szinten - tudja tartani jutalékszintjét - mondta Marosi.

A Takarékbank 60 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik a magyarországi befektetők németországi részvényforgalmát illetően. 2002-ben 167 milliárd forint értékben bonyolított le derivatív ügyleteket és 167 milliárd összegben részvényforgalmat. Az utóbbiból 12 milliárd forintra rúgott a külföldi részvény forgalmazás. 2003 első negyedévében a 7,5 milliárd forint összegű, forgalmazott külföldi részvény döntő hányada – mintegy 7 milliárd forintnyi – német papírokra történt megbízatás teljesítése. A második negyedévben a forgalmazott német részvények összege meghaladhatja a 10 milliárd forintot, s a jövőben a bank egyre inkább előtérbe helyezi a német papírok forgalmazását – mondta Marosi.

A német DZ Bank többségi tulajdonában lévő Takarékbank 1999 őszén 50 millió forintos költséggel alakította ki a németországi ügyfelei kiszolgálására szakosodott German Desk-et. Az önálló divízióként működő German Desk ügyfelei ugyanazt a kiszolgálást kapják, mint a világ bármely más pontján működő másik German Desknél.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik