Belföld

Kormányzati megrendelések lendíthetnek az informatikai piacon

Az idén elsősorban kormányzati megrendelések lendíthetnek a magyar informatikai piacon, mivel az európai uniós csatlakozás miatt a közigazgatásban jelentős informatikai fejlesztések válnak szükségessé - mondta Füzes Péter, az Oracle Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

“A társaság június elejétől május végéig tartó pénzügyi évében a versenyszférában is várhatók ugyan informatikai fejlesztések, ám erre a területre inkább a konszolidáció lesz jellemző” – fogalmazott az igazgató a cég keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Tájékoztatása szerint az Oracle Hungary az előző pénzügyi évet jó gazdasági mutatókkal zárta, a partnereken keresztüli eladásait például 5 százalékkal növelte. Az ügyvezető anyavállalati szabályokra hivatkozva más gazdasági, illetve pénzügyi adatot nem közölt. “A vállalat számára fontos eredmény, hogy a Miniszterelnökség Közbeszerzési és Gazdasági Igazgatósága bruttó 2,25 milliárd forint értékben 2 éves keretszerződést kötött az Oracle Hungary Kft.-vel, így a központosított közbeszerzés keretében a szervezetek közvetlenül juthatnak hozzá az Oracle termékeihez”- mondta Füzes Péter.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik