Belföld

A Fitch megerősítette Németország besorolását

Egyelőre nem változtat Németország hosszú távú deviza- és nemzeti valutaadósságának besorolásán a Fitch nemzetközi hitelminősítő, azaz megmarad ennek lehetséges legjobb "AAA" osztályzata stabil kilátással, de közölte, hogy az ország komoly gazdasági és pénzügyi problémái veszélyeztetik a fenti besorolást.

A Fitch kedden ugyancsak megerősítette a rövid távú német adósságok “F1” első osztályú besorolását. A minősítő nyilatkozatában megállapítja, hogy a német gazdaságnak az “AAA” besorolást régóta megalapozó “alapvető erősségei” továbbra is megvannak. Ugyanakkor veszély leselkedik erre a besorolásra, tekintettel Németország komoly gazdasági nehézségeire és pénzügyei gyengélkedő helyzetére, bár – teszi hozzá – évekbe telhet, amíg ezen problémák komolyabban kezdenék rombolni hitelképességét. A német kormány hozzálátott ezen gondok elhárításához, ezért tartotta meg a Fitch minősítésének stabil kilátását.

Emlékezetes, hogy más nagy hitelminősítők, a Moody’s és a Standars and Poor’s sem változtatott – a múlt hónapban – Németország legjobb, azaz három “A”-val jelölt adósi minősítésén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik