Belföld

Megvenné az Est Taxit a Főtaxi

Háromszázmillió forint alaptőke-emelést hajt végre a Főtaxinál a vállalat csaknem 100 százalékos tulajdonosa, a Vegyépszer Rt. a nyáron - közölte Végh Tibor, a társaság vezérigazgatója az MTI-vel szombaton.

„Az alaptőke-emelést egy új GPRS műholdas irányítási rendszer bevezetésére fordítjuk, amely diszpécser nélküli gyorsabb címkiadást és autórendelést tesz lehetővé” – mondta.

Hozzátette, a jelenleg 325 millió forint jegyzett és 400 millió forint saját tőkével bíró társaság 2002-ben 754 millió forint árbevételt és 68 millió forint mérleg szerinti nyereséget ért el. „2001-ben 900 millió forint árbevétel mellett még 150 millió forint veszteséggel zárult a mérleg” – emlékeztetett Végh Tibor.
A vezérigazgató elmondta: a múlt évi nyereség annak köszönhető, hogy a saját tulajdonú autóparkot 2002-től franchise-rendszerben üzemeltették tovább, ami jelentősen csökkentette a cég költségeit.

A Főtaxi vezérigazgatója szerint intenzív tárgyalásokat folytatnak a közelmúltban csődöt jelentő Est Taxi megvásárlásáról, amelynek 120 járművét vennék át.

Idei terveik közül kiemelte, hogy várhatóan ismét vásárolnak 50 saját tulajdonú autót is. Mindezen fejlesztések és akvizíciók hatására a vezérigazgató szerint idei árbevételük nagyjából a múlt évi szinten, 750 millió forint körül alakul, nyereségtervük mintegy 200 millió forint.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik