Belföld

Élelmiszer-ipari fúziós dömping

admin

2003. 06. 16. 08:33

Az élelmiszeriparban várhatóan felgyorsulnak a fúziós folyamatok Európában - olvasható a Világgazdaságban. Különösen a közepes méretű cégek kényszerülnek arra, hogy a szűkülő nyereségek miatt szövetkezzenek versenytársaikkal – állapítja meg a PricewaterhouseCoopers (PwC) az elmúlt öt év fejleményeinek tükrében.

Európában a vállalatfelvásárlások és -összeolvadások (M&A) száma megekétszereződött 2002-ben az egy évvel korábbihoz képest, értékük 12,8 milliárd eurót tett ki, alikg valamivel kevesebbet a 2000. évinél.

Az élelmiszeripar alapjában véve nem követte az M&A területén bekövetkezett csökkenő tendenciát, mert miközben az M&A érékben 60, mennyiségben 25 százalékkal maradt el 2002-ben a 2000. évitől, az élelmiszeripari fúziók száma nagyjából állandó volt az elmúlt öt évben.

A PwC előrejelzése szerint elsősorban a közepes méretű élelmiszer-ipari cégeknél várhatók összeolvadások, mert ezeket érinti a legjobban a nyereségek zsugorodása. ű


 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.