Belföld

EU-támogatások megszerzésében közreműködne a Budapest Bank

admin

2003. 06. 13. 12:00

Együtt a sikeres EU-csatlakozásért címmel mintegy háromszáz kis- és középvállalat számára tartott csütörtökön konferenciát a Budapest Bank Rt.

Az elmúlt években a Magyarországon hozzáférhető támogatott hitelek 40-45 százalékának banki adminisztrációját végző, és ezzel piacvezető Budapest Bank elnök-vezérigazgatója, Richard Pelly hangsúlyozta: „A hazai támogatott hitelek adminisztrálása során felhalmozott tapasztalatára alapozva a Budapest Bank célul tűzte ki, hogy szakértő bank címet szerez és a piacvezető szerepet ér el az Európai Uniós pályázati lehetőségek és EU-s források megszerzése esetében is.”

A Budapest Bank 1997 óta összpontosítja pénzügyi szolgáltatásait a hazai kis- és középvállalkozások (KKV) szegmensére. Az eltelt hat év alatt a hazai forrásból hozzáférhető támogatott hitelek és támogatások (agrártámogatások, GKM beruházás fejlesztési támogatásai, Széchenyi terves prog-ramok, Környezetvédelmi (KAC) pályázatok, illetve az idei Európa Terves pályázatok) mintegy 40-45 százalékát a Budapest Bank kezelte. 1999-ben a Budapest Bank által menedzselt és támogatott pályázatok 98,5 százalékát, 2000-ben 100 százalékát, 2001-ben 98 százalékát és tavaly hozzávetőlegesen 98-99 százalékát a döntéshozók elfogadták.

Az EU pályázatok során a Budapest Bank mind a pályázati szakaszban, mind a nyertes pályázatok, projektek kivitelezésében résztvevő partnerekkel, szállítókkal is együtt kíván működni garancia- és finanszírozási igényeik megoldásában.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Passerbys cross a street in the city centre of Cottbus, Germany, 23 January 2018. Cottbus is becoming the scene of ugly attacks between Germans and foreigners. The rage is let out in the nice corners of Cottbus, not in the areas dominated by prefabricated buildings. Photo: Patrick Pleul/dpa-Zentralbild/ZB
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.