Belföld

EU-támogatások megszerzésében közreműködne a Budapest Bank

Együtt a sikeres EU-csatlakozásért címmel mintegy háromszáz kis- és középvállalat számára tartott csütörtökön konferenciát a Budapest Bank Rt.

Az elmúlt években a Magyarországon hozzáférhető támogatott hitelek 40-45 százalékának banki adminisztrációját végző, és ezzel piacvezető Budapest Bank elnök-vezérigazgatója, Richard Pelly hangsúlyozta: „A hazai támogatott hitelek adminisztrálása során felhalmozott tapasztalatára alapozva a Budapest Bank célul tűzte ki, hogy szakértő bank címet szerez és a piacvezető szerepet ér el az Európai Uniós pályázati lehetőségek és EU-s források megszerzése esetében is.”

A Budapest Bank 1997 óta összpontosítja pénzügyi szolgáltatásait a hazai kis- és középvállalkozások (KKV) szegmensére. Az eltelt hat év alatt a hazai forrásból hozzáférhető támogatott hitelek és támogatások (agrártámogatások, GKM beruházás fejlesztési támogatásai, Széchenyi terves prog-ramok, Környezetvédelmi (KAC) pályázatok, illetve az idei Európa Terves pályázatok) mintegy 40-45 százalékát a Budapest Bank kezelte. 1999-ben a Budapest Bank által menedzselt és támogatott pályázatok 98,5 százalékát, 2000-ben 100 százalékát, 2001-ben 98 százalékát és tavaly hozzávetőlegesen 98-99 százalékát a döntéshozók elfogadták.

Az EU pályázatok során a Budapest Bank mind a pályázati szakaszban, mind a nyertes pályázatok, projektek kivitelezésében résztvevő partnerekkel, szállítókkal is együtt kíván működni garancia- és finanszírozási igényeik megoldásában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik