Belföld

Felháborodott vásárlók a Batthyány téri csarnoknál

Felháborodást váltott ki, hogy a csütörtökre meghirdetett nyitás helyett egy tábla várta a vásárlókat a budapesti Batthyány téri vásárcsarnok előtt, miszerint technikai okok miatt mégsem nyitja meg kapuit a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft.

Az MTI a helyszínen megtudta, hogy szerda este 11 órakor már a helyszínen voltak a vásárlók, akik sorszámot osztottak egymás között a reggeli nyitásra.

Az épület biztonsági őrei felszólították a mintegy száz embert, hogy ne várakozzanak az épület előtt, mindenki térjen haza. Fehér István, a Spar marketingigazgatója az MTI-nek elmondta: a szerda este tartott szakmai megnyitót követő tájékoztatón közölte, hogy technikai akadályok miatt nem tudják megnyitni a csarnokot. Hozzátette: használatbavételi és működési engedély hiánya miatt a vásárcsarnok megnyitásának időpontja bizonytalan.

A marketingigazgató sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta az a lapinformációt, hogy péntek reggel megnyitják az épületet, amelybe látványliftet is beépítettek. Tájékoztatása szerint a munkálatok előkészítése januárban, a csarnok 1,2 milliárd forintos rekonstrukciója pedig februárban kezdődött, amelynek befejezését eredetileg május közepére tervezték, de a műemlékvédelmi igények miatt módosultak a tervek és a határidő is.

Bogatin Attila, a Spar régióvezetője az MTI-nek elmondta: a csarnok vezetése a szerdai sajtótájékoztatón értesült arról, hogy elmarad a nyitás, amit Nemes Tibor, a cég ügyvezető igazgatója jelentett be. A régióvezető bízik abban, hogy napokon belül ki tudnak nyitni. A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese közölte: a Spar vezetősége nem kért intézkedést, így rendőrök nem tartózkodtak a helyszínen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik