Belföld

A Summit Motors megtámadta a miniszterelnökségi közbeszerzést

A Summit Motors Hungary Rt. jogorvoslati eljárást indított a Közbeszerzési Döntőbizottságnál, a Miniszterelnökség Közbeszerzési és Gazdasági Igazgatósága (MKGI) alsó és középkategóriás személygépkocsik szállítására indított közbeszerzési eljárás eredményhirdetése kapcsán. Ezt az MKGI közölte szerdán. A közlemény szerint, a Summit azt állítja, hogy nem kapták meg azt a faxértesítést, melyben az MKGI a megajánlott autó bemutatását kérte, és így kizárták az eljárásból.

A tájékoztató szerint a Summit által is elfogadott ajánlati felhívás kimondja: a pályázóknak a megajánlott gépkocsikat be kell mutatni az MKGI telefax értesítése alapján. Az MKGI rendelkezésére álló dokumentumok szerint a május 7-i bemutatóra szóló felkérést az MKGI május 5.-én mind a 11 ajánlattevő részére telefaxon továbbította, melyet az érintettek faxgépei visszaigazoltak.

Ennek ellenére a bemutatón a Summit nem jelent meg, ezért az MKGI a közbeszerzési törvény és a pályázati felhívás előírásait követve érvénytelennek nyilvánította a pályázatot – tartalmazza az MKGI közleménye. Az MKGI a 2003. június 4-i Közbeszerzési Értesítőben tette közzé, a 4,8 milliárd forint összértékű, 1.510 darab alsó és közép kategóriás személygépkocsi valamint áruszállító tehergépkocsi beszerzésére kiírt nyílt közbeszerzési tender végeredményét, amelyet 6 részteljesítésben hirdetett meg.

A győztesek között megtalálható az Opel Southeast Europe Kft., amely 3 részteljesítést nyert el, mintegy 1,16 milliárd forint összegben. A Citroen Hungária Kft. egy részteljesítést szerzett meg 1,3 milliárd forintért. A Strasszer AutoSystem Kft. 1,175 milliárd forintos megbízást kapott egy részteljesítésre. A negyedik győztes a Porsche Hungária lett, amely mintegy 1,2 milliárd forint értékben szállíthat gépjárműveket az MKGI-nek.

A tenderre tizenegy ajánlat érkezett, összesen 55 változatban, köztük az MKGI által később kizárt Summit Motors, amely 3 változatú ajánlatot tett.

Ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.