Belföld

Ellenőrzésekre számíthatnak a munkaadók a kánikula miatt

A kormányülésen a miniszterelnök felkérte Burány Sándor foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi minisztert, hogy a munkaügyi felügyelőségek szigorúan ellenőrizzék, a munkaadók megtették-e a szükséges lépéseket a munkavállalók védelme, a kánikula káros hatásainak kivédése érdekében. Erről Gál J. Zoltán kormányszóvivő a kabinet szerdai ülését követő sajtótájékoztatón számolt be.

Az MTI eközben arról számolt be, hogy a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. csaknem háromtucatnyi locsolóautója. napi kétezer köbméter vízzel mossa és hűti folyamatosan az aszfaltot és a villamos vágányokat Budapesten a szokatlanul nagy melegben.

A fővárosban 32-37 gép, éjjel-nappal, kétszer 12 órás műszakokban locsol szét vizet az utakon és járdákon, hogy így próbálják meg enyhíteni a forróságot – az aszfalt 50-57 fokra is felhevülhet -, javítani a lakosság közérzetét, s lekötni a kánikulában keletkező nagyobb mennyiségű port, segítve az allergiás betegeken is. Szegedi Péter, a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. (FKF Rt.) szóvivőjének csütörtöki közlése szerint a locsolóautók elsősorban a lakótelepeket, a játszóterek környékét és a turisták által leginkább látogatott területeket járják, de megpróbálnak eljutni a főváros valamennyi részébe. Megértést kért a lefröcskölt autójuk miatt perlekedő autósoktól, azt hangsúlyozva, hogy a locsolóautójuk munkája minden budapesti érdekeit szolgálja. A szóvivő jelezte azt is, hogy az FKF Rt. a nagy meleg ellenére fennakadás nélkül, a szokásos rendben végzi a szemétszállítást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik