Belföld

Takarékosságra buzdítja Medgyessy a lakosságot

A kormány esélyteremtést hirdetett, és ennek a feladatának úgy tud eleget tenni, ha takarékoskodik a reá bízott vagyonnal – mondta Medgyessy Péter miniszterelnök kedden a Budapesti Értéktőzsdén, miután a csengő megszólaltatásával szimbolikusan megnyitotta a kereskedést.


A kormány elmúlt héten hozott intézkedései is a takarékosság szellemében születtek, céljuk a gazdaság növekedésének fenntartása, a munkahelyek megtartása és új munkahelyek teremtése – mondta a miniszterelnök.


Szavai szerint a kabinet szándéka az, hogy a jövőben a takarékosság és a gyarapodás együtt valósuljon meg, amihez az állami takarékoskodás mellett a lakossági megtakarítások növekedésére is szükség van.


A miniszterelnök szólt arról, hogy Magyarországon a lakossági megtakarítások szerkezete még mindig jelentősen eltér az európai országokétól. Magyarországon ugyanis a lakossági megtakarítások mintegy 64 százaléka bankbetét, illetve készpénz, míg az Európai Unióban ezek aránya 30 százalék. A kormány éppen ezért támogatja a tőzsde szemléletformáló kampányát, amelynek célja a megtakarítások szerkezetének korszerűsítése, és azok tőzsde felé terelése.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik