Belföld

Az Oracle készpénzes versenyajánlatot tett a PeopleSoft felvásárlására

Az Oracle Corporation bejelentette, hogy készpénzes versenyajánlatot tesz a PeopleSoft (Nasdaq: PSFT) összes forgalomban levő részvényének felvásárlására részvényenkénti 16 USA-dollár áron, vagyis összesen mintegy 5,1 milliárd dollárért. Június 9-én Lawrence J. Ellison, az Oracle elnök-vezérigazgatója levélben kért találkozót Craig Conway-tól a PeopleSoft igazgatójától, hogy a cég vezetői testületével vitathassák meg az akvizíciót.

Egy másik bejelentésében az Oracle közölte, hogy üzleti évének negyedik negyedévében a piacelemzők konszenzusos becslésének megfelelő, vagy annál jobb nyereséget fog felmutatni.

„A PeopleSoft felvásárlása azonnal még nyereségesebbé és versenyképesebbé teszi az Oracle céget” – jelentette ki Larry Ellison, az Oracle elnök-vezérigazgatója. „Bár nem fogunk aktívan részt venni a PeopleSoft termékeinek értékesítésében új ügyfelek számára, kiemelt támogatást nyújtunk majd a PeopleSoft összes termékéhez. Emellett a PeopleSoft megoldásainak fejlett szolgáltatásait beépítjük az Oracle eBusiness Suite jövőbeni verzióiba” – tette hozzá.

A versenyajánlat bejelentése kapcsán Ellison levélben fejezte ki a PeopleSoft igazgatói tanácsának azt a kívánságát, hogy megvitassa velük az ajánlatot. Az ajánlatra a szokásos feltételek vonatkoznak, köztük a Hart-Scott-Rodino várakozási időszak betartása: az ajánlatnak a PeopleSoft részvényei többségére kell vonatkoznia (beleértve a részvénnyé konvertálható eszközöket is), és nem vonható vissza; az ajánlatnak ki kell térni a PeopleSoft részvényesi jogainak megváltására vagy módosítására. Az ajánlatot nem kell kellő gondossági és finanszírozási vizsgálatnak alávetni. A Credit Suisse First Boston LLC áthidaló finanszírozást és tanácsadást nyújt az Oracle számára az ügylethez.

A PeopleSoft nemrégiben fúziós szerződést írt alá a J.D. Edwards & Company céggel, amely több különböző feltételtől függ, és várhatóan csak idén ősszel lép érvénybe. Amint az Oracle sikeresen felvásárolta a PeopleSoft céget, felülvizsgálja, hogy az Oracle támogatja-e az ügyletet, és ha igen, milyen feltételek mellett.

Emellett az Oracle Corporation bejelentette, hogy az előzetes eredmények alapján a vállalat negyedik üzleti negyedévére 14–15 cent közti GAAP szerinti egy részvényre jutó eredményre számít. Az Oracle további részletekkel szolgál majd negyedéves eredményeiről a 2003. június 17-ére kitűzött rendszeres eredményértékelő konferenciáján.

A felvásárlás megvitatásáról június 6-án tartott konferenciahívásról készült felvétel hét napig lejátszható lesz az érdeklődők számára a (http://www.oracle.com/investor) webhelyről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik