Belföld

Megrendelésre exkluzív termékeket gyárt a Sony

A tömegtermelés mellett exklúzív, első osztályú termékeket is gyártana a jövőben a Sony, kizárólag megrendelésre.

Új, exkluzív márkanevet vezet be a Sony, mivel a tömegtermelés miatt termékeinek nagy része elveszítette eredeti fényét a vásárlók szemében. A Sony vissza kívánja szerezni egykori “márka prémiumát” a dél-koreai és tajvani szórakoztató elektronikai tömegtermelőkkel szemben.

Ez persze nem az egyetlen ok. – Manapság túl nagy hangsúlyt helyezünk a termelési számokra és az megszerezhető piaci részesedésre. Számos készülék emiatt a szemlélet miatt el sem készül – jelentette ki Idei Nobuyuki vezérigazgató a döntést bejelentő sajtótájékoztatón.

A “Qualia” nevet viselő termékek kizárólag előzetes megrendelésre készülnek majd – ennek megfelelően magas áron. Az első ilyen exkluzív termékek között szerepel egy nagyfelbontású házimozi projektor 2,4 millió jenes, egy 36 colos Trinitron képernyős televízió készülék 1,3 millió jenes és egy kétmegapixeles kártya nagyságú digitális kamera 380 ezer jenes áron. Minden egyes termék a vezérigazgató és az elnök, Ando Kunitake személyes jóváhagyásával kerülhet csak gyártásba. Qualia márkakereskedéseket elsőként Tokióban és Oszakában nyit meg a Sony, de külföldi üzletek nyitását is tervezi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik