Belföld

Költséges business az internetszolgáltatás – 70 milliós veszteséggel zárta a múlt évet a TvNetWork

A TvNetWork Rt. az elmúlt évet 150 millió forint árbevétellel, a 2001. évinél ötször több, összesen 3 ezer előfizetővel és 70 millió forint veszteséggel zárta - közölte a társaság kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a társaság közgyűlése elfogadta a cég első teljes üzleti évének mérlegét, amely szerint a veszteség kialakulásának alapvető oka, hogy a TvNetWork az elmúlt időszakban jelentős beruházásokat hajtott végre, s ezen belül elsősorban budapesti és vidéki széles sávú internethálózatát fejlesztette.

A magyar magánszemélyek tulajdonában álló társaság célja, hogy az internetszolgáltatási és kábeltelevíziós piac után a távbeszélő piacon is jelentős szereplővé váljon – áll a közleményben. A TvNetWork 2001. végén lépett piacra elsősorban lakossági szélessávú internetszolgáltatóként, s mára ezen a piacon az ötödik-hatodik helyet mondhatja magáénak. A társaságnak jelenleg több mint 4.500 előfizetője van, s az idén májusban üzemi szinten már nyereséges volt. A cég alaptőkéje jelenleg 350 millió forint.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik