Belföld

Jakab János váltja Sári Lajost az Oktatási Minisztériumnál

Jakab Jánost, az Oktatási Minisztérium Szakképzési Helyettes Államtitkárságának korábbi titkárságvezetőjét nevezte ki Magyar Bálint oktatási miniszter kedden a szervezet élére - tájékoztatta az MTI-t a tárca sajtóirodája.

Sári Lajos korábbi helyettes államtitkár a tárca által nem részletezett személyes érintettség miatt mondott le posztjáról múlt hét csütörtökön.

Jakab János 1950. április 1-jén született Budapesten. 1979 óta dolgozik a szakképzés területén, okleveles tanár és építőmérnök, posztgraduális képzés keretében közoktatási vezetői szakon is diplomát szerzett.

1979 és 1993 között a Nemzeti Szakképzési Intézetben és jogelődjeiben dolgozott, fejlesztési tevékenységet végzett. Nevéhez fűződik a szociálisan hátrányos helyzetű fiatalokkal foglalkozó első programrendszer kidolgozása. 1993-1995 között a Pogány Frigyes Építőipari és Környezetvédelmi Szakközépiskola műszaki igazgató-helyettese.

1996 januárjától a Munkaügyi Minisztérium osztályvezetőjeként, majd főosztályvezetőjeként dolgozott, 1998 óta az OM Szakképzési Helyettes Államtitkárság titkárságvezetője. Jakab János tagja a Magyar Szakképzési Társaságnak, a speciális szakiskolai tagozat vezetője, németül középszinten, angolul alapszinten beszél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik