Belföld

“Új” görög légitársaság születik

Új légitársaságként mutatkozik be hamarosan a görög állami Olympic Airways - értesült a Reuters hírügynökség. A New Olympic Airways(NOA) egy alacsonyabb költségszinten gazdálkodó társaság lesz, amelyik a 2004-es athéni olimpiai játékok révén felfutó forgalommal már első évében profitot képes majd termelni és mint ilyen sokkal könnyebben privatizálható az athéni kormányzat reményei szerint.

A jelenlegi veszteséges és adósságokkal bőven terhelt Olympic eladása több kísérlet után legutóbb idén februárban feneklett meg. Utódjának létrejöttét már a hónap végén bejelentenék, a nagy nyári forgalom már az egyébként 44 géppel repülő NOA bevételeit gyarapítaná, ezek egy év alatt elérhetnék a 613 millió eurót és tíz millió euró körüli profit is képződne. Az alkalmazotti létszám 1830 fő lenne, a jelenlegi 7 ezerrel szemben, egy sor tevékenységet kiszerveznének.

A tervet az EU illetékes hatáságainak is jóvá kell még hagynia. Emellett Brüsszelnek ejtenie kellene azt a jogi eljárást is, melyet a társaság jogtalan állami támogatása miatt helyezett kilátásba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik