Belföld

Félmilliárd forintos strandfelújítás Szolnokon

Teljesfelújítás és korszerűsítés után megnyílt a Tiszaligeti termál- és strandfürdő szombaton Szolnokon. Az 1966-ban épült létesítmény rekonstrukciója 531 millió forintban került, a beruházási költségek felét vissza nem térítendő állami támogatásból fedezték.

A nyitás előtti bejáráson Botka Lajosné, Szolnok polgármestere hangsúlyozta, remélhetően a megszépült strand miatt mind több hazai és külföldi vendég látogat el Szolnokra, hiszen a város új turizmusfejlesztési stratégiájában szerepel a fürdővárosi jelleg erősítése.

Kaposvári Kázmér, a Víz- és Csatornaművek Koncessziós Rt. (VCSM) elnök-vezérigazgatója elmondta, a cég történetében az eddigi legnagyobb beruházást hajtották végre. A létesítmény mostmár európai színvonalon kínálja szolgáltatásait.

Az elmúlt hónapokban a már meglévő medencéket világoskék csempével burkolták le, és sodorfolyosót, vízgombát és dögönyözőket alakítottak ki. A már meglévő csúszda mellé három 80 méter hosszú óriáscsúszdát és egy 120 méter hosszú kamikáze csúszdát építettek ki egy kisebb fogadómedencével. Ezen kívül a gyermekmedencében is elhelyeztek két csúszdát.

Az európai uniós követelményekre tekintettel valamennyi medence feszített víztükrű és vízforgatós berendezéssel rendelkezik. Felújították a két öltözőt is.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik