Belföld

Beckham felkészült az MU-ból való távozásra

David Beckham az Egyesült Államokban kijelentette: felkészült arra, hogy el kell hagynia a Manchester United labdarúgócsapatát.

Amíg szükségük van rám, addig maradok. Azt azonban le kell szögeznem: sohasem mondtam, hogy itt fejezem be a pályafutásom. Azt sem állítottam, hogy sohasem hagyom el a Manchester Unitedet – nyilatkozott az angol válogatott csapatkapitánya a Los Angeles Times-nak. – Bármit is mondanak, Sir Alex Fergusont apámként tisztelem. Nélküle nem lennék az a labdarúgó és ember, aki most vagyok. Nagyon bízott bennem, amikor 18 évesen bekerülhettem a csapatba. Beckham hozzátette: a sajtóhíresztelések ellenére továbbra is kiváló kapcsolatot ápol a skót trénerrel.

A 28 éves középpályás jövőjéről naponta jelennek meg ellentmondó hírek, de a klub hozzáállása miatt valószínű a szakítás. Az M.U. ugyanis Beckham tudta nélkül állapította meg a 30 millió fontos “kikiáltási árat”, holott a játékosnak sokáig meg sem fordult a fejében a távozás gondolata.

Az FC Barcelona június 15-én sorra kerülő elnökválasztása előtt a jelöltek folyamatosan melegen tartják a Beckham-témát: Joan Laporta meg akarja szerezni, Lluis Bassat viszont túl drágának tartja. Hétfőn az AC Milan alelnöke, Adriano Galliani mondta azt, hogy megveszik a népszerű sztárt, néhány órával később azonban Silvio Berlusconi tulajdonos cáfolta ezt. Így egyelőre a Real Madrid látszik befutónak, de lehet, hogy Beckham helyett a jóval olcsóbb, s hasonló képességű brazil Ronaldinho kerül a spanyol csapatba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik