Belföld

Tízmilliárdba kerülhet idén a paksi üzemszünet

Idén valószínűleg már nem üzemel a 2-es blokk a paksi atomerőműben. Az erőmű vezérigazgatója 60 millió forint értékben adott el OTP-részvényt.

Molnár Károly, a Paksi Atomerőmű Rt. igazgatóságának elnöke a pénteki paksi sajtótájékoztatón elmondta: a rendkívüli igazgatósági ülésen elfogadták az ideiglenes üzleti terv-módosítás optimális és reális változatát is. A reális változat szerint az idén már nem üzemel a 2-es blokk a paksi atomerőműben, így 9 milliárd forintos veszteséggel zárja az évet az erőmű az eredetileg tervezett 1,5 milliárd forintos nyereség helyett. Az optimális verzió szerint november 1-jétől már indulhatna a 2-es blokk.


A végleges üzleti terv módosítására akkor tesznek javaslatot a közgyűlésnek, ha már kialakul miként végezhető el a sérült üzemanyag-kazetták biztonságos elhelyezése. Ezt a javaslatot várhatóan ősszel tudják megfogalmazni.

Kocsis István, az OTP Bank Rt. igazgatóságának tagja, a Paksi Atomerőmű Rt. vezérigazgatója június 5-én 25 000 darab OTP törzsrészvényt értékesített darabonként 2450 forintos áron. A BÉT honlapján kiadott közlemény szerint a tranzakciót az OTP Bank közreműködésével hajtották végre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik