Belföld

Csaknem hét százalékkal nőtt az ipari termelés

Az ipari termelés volumene a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított index szerint az idén áprilisban az előző hónaphoz képest 0,5 százalékkal nőtt, a tavaly áprilisihoz viszonyítva pedig - munkanaptényezővel korrigálva - 6,8 százalékkal emelkedett az előzetes adatok szerint.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteki gyorsjelentése szerint a kiigazítatlan számok alapján a termelés a 2002 áprilisi szintet 6,6 százalékkal haladta meg.

Az év első négy hónapjában 5 százalékkal nőtt az ipari termelés volumene az előző év azonos időszakához képest. Az ipar teljesítménye márciusban a korrigált számok szerint egy hónap alatt 2,6 százalékkal nőtt, éves összehasonlításban pedig 4,2 százalékkal emelkedett. Korrekciók nélkül a termelés a 2002 márciusi szintet 7,3 százalékkal haladta meg, az első három hónapban 4,4 százalékkal nőtt.

Tavaly áprilisban a termelés a kiigazítatlan adatok szerint az egy évvel korábbihoz képest 0,3 százalékkal csökkent. A KSH az idei első négy havi, részletesebb ipari termelési adatokat június 16-án teszi közzé.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik