Belföld

Horvát lap a magyarok dalmáciai befektetéseiről

Idegenforgalmi részvények megvételére egész Dalmáciában az eddigi legnagyobb, 32 százalékkal névérték feletti árajánlatot tette két magyar vállalkozó - írta e heti számában a Nacional című zágrábi hírmagazin.

A horvát hetilap szerint Vitézy Tamás, aki a Mol Rt.
földgázközvetítője, az Euro-Bridge Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. tulajdonosa, valamint üzlettársa, Kerekes László a legnagyobb külföldi tőkebefektetőkké válnak a horvát idegenforgalomban, mert 100 millió dollárt fektetnek be dalmáciai szállodákba és hajózásba.

A magyar vállalkozók, akik június 14-én megnyitják Tribunjban az egész Adrián legdrágább felszerelésű yachtkikötőt, miután leromlott szállodákat vásároltak Primostenben, Hvar szigeten, az eddigi legjobb ajánlatot tették három jelsai szálloda és egy apartmantelep (összesen 1258 ágy) 81 százalékának megvételére: a 32 százalékkal névérték feletti, 28 millió kunás (924 millió forint) vételár mellett vállalták a létesítmények nagy adósságainak rendezését, és négy év alatt befektetnek 66 millió kunát (2,2 milliárd forint) a vállalatba – írta a Nacional.

Az egyik jelsai szálloda háromcsillagos, a másik kettő kétcsillagos. Az ajánlattevők fényűző szintre akarják emelni őket, de terveik részletezésével várnak, amíg a horvát országos privatizálási alap nem hamarosan jóváhagyja az adás-vételi szerződés megkötését a horvát kormány – olvasható a zágrábi hetilapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik