Belföld

A PSZÁF kétmillióra bírságolta az Ahicót

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) 2 millió forintos bírságot szabott ki az Ahico Első Amerikai–Magyar Biztosító Rt.-re a cégnél folytatott átfogó vizsgálat során tapasztalt hiányosságok miatt. A felügyelet szerdán nyilvánosságra hozott határozata szerint a biztosítónál 2002. november 4. és 2002. december 4. között lefolytatott átfogó ellenőrzés több hiányosságot tárt fel, és fény
derült arra is, hogy az Ahico nem hajtotta végre a korábbi vizsgálat során hozott PSZÁF-határozat több pontját.

A PSZÁF mostani határozatában felszólítja az Ahico-t egyebek mellett, hogy csak a felügyelet által engedélyezett tevékenységet folytasson. Kötelezi a céget arra, hogy tartsa be az egyedi szerződésekre, a tájékoztatási kötelezettségre, a terméktervre, a többlethozam-visszatérítésre és a belső ellenőrzésre vonatkozó jogszabályi előírásokat. Felszólítja a határozat a Ahico biztosítót a biztosítási szerződés létrejöttére, a biztosító mentesülésére vonatkozó polgári jogi szabályok betartására is.

A PSZÁF kötelezi a biztosítót, hogy a biztosítástechnikai tartalékok képzésére és felhasználására vonatkozó jogszabályi előírásokat tartsa be, valamint arra is, hogy mindenkor feleljen meg a számviteli jogszabályok előírásainak. A határozatban a felügyelet felszólítja a céget, hogy adatszolgáltatását és nyilvántartását a jogszabályi előírásoknak megfelelően készítse el.

Ellentmondásos hírek érkeznek Kínából a vakcinák hatásosságát illetően, de még 50 százalék is megvéd a súlyos betegségtől. Társadalmi szinten viszont most üt vissza az eddigi titkolózás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.