Belföld

Kevesebbet költ a német turista

Csökkent a német turisták költési kedve szabadságuk idején. A legtöbb pénzt Amerikában, míg a legkevesebbet Horvátországban költik a turisták - számol be az aktuális kutatási eredményekről a Newsfox.

A British AmericanTobacco pihenési szokásokat kutató intézetének tanulmányából kiderül, hogy átlagosan 14,8 napot szánnak külföldi kikapcsolódásra a németek és ez idő alatt 998 eurót költenek el.

A közös valuta bevezetése óta ez az első felmérés, ami az utazási szokásokat vizsgálta. Összesen 2893 vakációzót kérdezetek meg, mennyit költöttek legutóbbi útjukon. Horst W. Opaschowski, a kutatást végző intézet igazgatója elmondta, hogy a turisták immár az olcsóbb utakat részesítik előnyben. Egyre többen döntenek a rövidebb és kevésbé szervezett utak mellett és előszeretettel veszik igénybe a last-minute repülőjegyeket.

Az elköltött pénzmennyiség alapján kialakított lista élén Amerika áll (napi 104 euró), ezt követi Ausztrália (91 euró/nap), Egyiptom (84 euró/nap), és az európai országok: Görögország (72 euró/nap) és Spanyolország (70 euró/nap). A lista végén szerepel Törökország (62 euró/nap) és Horvátország (50 euró/nap).

Nemek szerinti különbség is megfigyelhető a fogyasztói szokásokban: a férfiak átlagosan 1049 eurót szánnak a vakációra, míg a nők ennél valamivel kevesebbet, 951 eurót költenek.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik