Belföld

Eredeti sztárfelhalmozás – Sziget Fesztivál, július 30-augusztus 6.

Az elmúlt években háromszázezernél is több látogatóval szinte megtelt a sziget. Törvényszerű volt, hogy a mennyiség helyett a minőségre menjenek rá a szervezők. Müller Péter Sziámi és Gerendai Károly idén még több világsztárt, programhelyszínt, tisztább környezetet, kulturált és biztonságos szórakozást ígért a Sziget sajtótájékoztatóján.

A pormentesítéstől kezdve a kivilágított biovécéken át számos infrastrukturális beruházás, újítás szolgálja a szigetlakók kényelmét. A tervek megvalósításához persze pénz kell. Nem is kevés, de az 1,2 milliárd forintos költségvetésből elvileg mindenre jut. A rendezvény a már megszokott, változatos programkavalkádot, nemzetközi zenei sztárokat, a hazai élvonal legjobbjait, valamint a kultúra egyéb vállfajait – színház, kabaré, kiállítás, szabadiskola, gyermekprogram – vonultatja fel. Mellettük a szabadidő eltöltésének számos lehetősége és megannyi party teszi teljessé az egy hetet.

 Sziget jegyárak

A napijegy ára 3.500 Ft, az elővételes hetijegy ára: június 15-ig: 14.000 Ft, július 29-ig: 17.500 Ft. Július 30-tól: 21.000 Ft. Idén Sziget-Swatch óra jár az első 10.000 vásárlónak, aki elővételben hetijegyet vált a Sziget Fesztiválra. A tavalyi évhez hasonlóan lehetőség van idén is online jegyrendelésre >>

A legnagyobb érdeklődés hagyományosan a zenei programokat kíséri. Ilyentájt az foglalkoztatja a közönséget leginkább, hogy a külföldi sztárok közül kik jönnek el a Szigetre. A Nagyszínpadon már biztosan fellép a trash császára, a Slayer, az idén új lemezzel előrukkoló Massive Attack, a reggae egyik legismertebb sztárja, Shaggy, és újra láthatjuk a Morcheebát.

Szintén fellép a kortárs popszíntér egyik legsajátosabb formációja, a Moloko, valamint a dubos, hip-hopos ritmusokat és pengeéles gitárhangokat egyaránt felvonultató Asian Dub Foundation. Az idei nyár venége lesz az easy listening stílusban dolgozó De Phazz, az angol Goldfrapp, a Lamb és a Szigeten korábban szintén nagy sikert aratott H-blockx. Színpadra lép még a Faithless-gitáros, Dave Randall Slovo nevű projektje, a Dreadzone, a Björn Again és az Al McKay nevével fémjelezett Earth Wind and Fire Experience.

A Világzenei Nagyszínpad is gazdag progrmmal várja az érdeklődőket. Néhány név a kínálatból: Ibrahim Ferrer, Nitin Sawhney, Madredeus, Värttinä, Goran Bregivic, Shane McGowan.

A részletes program a http://www.sziget.hu/fesztival oldalon tekinthető meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik