Belföld

Szavazási botrány a parlamentben

Szili Katalin vizsgálatot indít annak kiderítésére, hogy mi történt a költségvetési törvény módosításának tárgysorozatba vételéről szóló szavazás során.

A parlament elnöke ezt hétfő este közölte újságírók előtt, a házbizottság rendkívüli ülését követően. A tanácskozás összehívását Áder János, a Fidesz frakcióvezetője kezdeményezte, mert közlése szerint Toller László (MSZP) helyett más szavazott a kérdés eldöntésénél.

Szili Katalin hangsúlyozta, hogy végleges választ az esetről történt videofelvétel elemzése után lehet adni. Áder János Fidesz-frakcióvezető reményét fejezte ki a házbizottság rendkívüli ülését követően, hogy a Szili Katalin által indított vizsgálat mihamarabb választ ad a feltett kérdésekre a hétfő esti szavazási ügyben, Mandur László házalelnök pedig azt emelte ki, hogy amíg nem válik egyértelművé, mi történt, addig egyik képviselőt sem szabad rossz hírbe hozni.

Áder János hangsúlyozta, hogy bár Toller László bent tartózkodott az ülésteremben a szavazás idején, nem volt a helyén, a saját szavazógombját egészen biztosan nem nyomhatta meg.

Toller elismerte, hogy nem ő nyomta meg szavazógombját, de szerinte ez nem házszabály-ellenes, mivel Tompa Sándor az ő akaratával megegyezően voksolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik