Belföld

Gyengülő indexet várnak a BÉT-en

Kisebbnegatív korrekciót várnak kedden a budapesti részvénypiacon az MTI által megkérdezett tőzsdei szakértők. A BUX kedd reggel 16 pontos csökkenéssel, 8427 ponton nyitott.

Török Bálint, a Buda-Cash Brókerház Rt. elemzője kisebb csökkenést valószínűsít a külföldi piaci hatások alapján, miután a határidős indexek gyengülést jeleznek előre.

Makray Péter, az ERSTE Bank Befektetési Rt. elemzője szintén gyengülést vár, mivel a külföldi tőzsdéken, köztük a New York-in is hétfőn napközben megfordult a trend, és az indexek a napi maximumok alatt zártak.

Negatív tendenciára számítanak az európai tőzsdéken

Londoni értékforgalmazók szerint az európai részvénypiacok kedden valamelyes eséssel nyitnak, elsősorban a fejlett technológiai részvények miatt, amelyeket lehúz hétfői Wall Street-i visszaesésük, miután kiderült, hogy az IBM könyveit vizsgálja a piacfelügyelet.

A kereskedők becslése szerint a londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 20-37 pont közötti veszteséggel, a frankfurti értéktőzsde irányadó mutatója, a DAX-30 30-37 pont közötti veszteséggel indulhat kedden.

Kedd reggel a New York-i tőzsdemutatók határidős jegyzései is lefelé mutattak: a New York-i értéktőzsde irányadó mutatójának (DJIA) határidős jegyzése 19 ponttal, a Nasdaq piac összetett mutatójáé 4,00 ponttal gyengült.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik