Belföld

Ausztria: sztrájk földön, vízen, levegőben

Végeláthatatlan sztrájk- és tüntetéshullám söpör végig Európán: a tömeges forrongást a tervbe vett reformok, többek közt a nyugdíjrendszer átalakítási tervei idézték elő, s következményeiket tekintve kihatnak az egész kontinensre - írja a Világgazdaság.

Közlekedési káoszra kell felkészülniük azoknak, akik ma Ausztriába utaznak, mert minden eddiginél nagyobb tiltakozó akciót hirdettek meg a szakszervezetek a kormány által tervezett nyugdíjreform ellen.

Az osztrák határzár a lehető legrosszabbkor jött – mondta lapunknak Dittel Gábor, a NIT Hungary ügyvezető főtitkára, mert a fuvarozók többnyire a hét elején, hétfőn-kedden indulnak el az exportszállítmányokkal, és akik már elindultak, kénytelenek kivárni a 24 órás sztrájk végét.

A magyar légitársaság, a Malév is megszenvedi az európai munkabeszüntetéseket: a franciaországi „fekete kedd” miatt törölni kényszerült mai párizsi járatait. Nálánál is fájdalmasabb lépésre szánta el magát Olaszországban az Alitalia: tegnap 110 járatát törölte, s meglehet, ma sem száll minden gépe a légiutas-kísérők, pilóták tiltakozó akciói miatt.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik