Belföld

Siófokon nyílik a Balaton régió első Tesco áruháza

Hamarosan megnyílik a Tesco legújabb, immár 28. magyarországi áruháza. A Balaton régióban elsőként Siófokon megépült áruház műszaki átadását hétfőn tartották, s június 17-én a vásárlók is birtokba vehetik az új létesítményt.

Danks Emese, a Tesco-Global Rt. szóvivője elmondta: a Balaton-parti Tesco áruház mintegy 270 új munkahelyet biztosít, ezeket többségében helyi munkavállalók töltik be.
A hipermarketet 18 hét alatt építették fel, a munkálatokat május 20-án fejezték be, a hatósági ellenőrzések már ezen a héten megkezdődhetnek. Az 5000 négyzetméter alapterületű eladótér belső munkálatai folyamatban vannak, a 600 férőhelyes parkoló pedig már elkészült – közölte. A Tesco Magyarországon csaknem 13 ezer magyar munkavállalót alkalmaz, s minden új áruház nyitásával körülbelül 300-400 új munkahelyet biztosít. A vállalat 8 éves magyarországi működése során eddig 27 áruházat nyitott, s közel egy millió vásárlót szolgál ki hetente. A Tesco 2003-ban további 5-7 áruház megnyitását tervezi Magyarországon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik