Belföld

Átmenetileg módosul a villamosközlekedés Dél-Budán

A Fehérvári úti építési munkák újabb ütemhez érkeztek, s a Leányka utcánál is újabb munkálatok kezdődtek. Ezért a BKV módosítja a villamosforgalmat Dél-Budán.

A Fehérvári út és a Bocskai út kereszteződésében a gyalogos aluljáró továbbépítésén kívül június 3-ától végzik a Leányka utcai villamos-felüljáró felújítását. Emiatt ideiglenesen módosul a térségben a járatok közlekedése.


A 47-es villamos két szakaszban közlekedik: egyrészt a Deák Ferenc tértől a Bocskai útig, másrészt a Bocskai út – Albertfalva, Forgalmi utca között. Az Építész utca és Budafok, Városház tér között a 47-es villamos helyett villamospótló autóbusz jár. Szintén villamospótló autóbusz közlekedik a 41-es villamos helyett Kamaraerdőtől az Építész utcáig. Az Építész utcától a Bocskai útig a sűrűbben közlekedő 47-es villamost lehet igénybe venni. A 18-as villamos a Szent János kórháztól továbbra is a Bocskai útig jár. Változatlanul közlekednek a 19-es és a 49-es villamosok. A Bocskai úti átszálláskor (18, 47 villamosok), valamint a villamos és villamospótló busz közötti átszálláskor a vonaljegy másik végét is kezelni kell.

A 47V tehermentesítő autóbusz június 3-án reggeltől módosított útvonalon és többlet megállással közlekedik: a gyorsbusz Pest felé is megáll a Kalotaszeg utcánál és a Hengermalom útnál, valamint mindkét irányban az Október huszonharmadika utcánál is. A reggel és délután közlekedő 47V tehermentesítő gyorsjárat Budafok, Városház tértől az Astoria érintésével a Fővám térig 10 percenként jár.

A 7C tehermentesítő gyorsautóbusz változatlanul Dél-Budáról Kelenföld, városközpontig a 7A jelzésű autóbuszok megállóiban áll meg, majd Pest felé a Móricz Zsigmond körtér és a Szent Gellért tér érintésével az Erzsébet hídon, visszafelé a Fővám téren át a Szabadság hídon közlekedik. A busz munkanapokon változatlanul reggel (6.00-8.30 óra között) és délután (14.00-18.30 óra között) 15 percenként jár.

A tehermentesítő gyorsjáratokat érvényes BKV-jeggyel vagy bérlettel lehet igénybe venni.

A kényelmesebb átszállások érdekében a BKV Rt. javasolja, hogy az utasok a Fehérvári úton mind Pest felé, mind Dél-Buda felé átszállásra a Vegyész utcai megállót vegyék igénybe. A Vegyész utcánál megállnak a 41-es villamospótló és a 47-es villamospótló autóbuszok, a 47V tehermentesítő járat, valamint a 14-es és a 114-es autóbuszok is.

A BKV Rt. a legfontosabb forgalmi változásokról folyamatosan tájékoztatást ad. A részletes menetrendről, utazási lehetőségekről a villamosok, a tehermentesítő pótlóbuszok megállóhelyein és a járműveken elhelyezett tájékoztatókból, valamint a BKV Rt. honlapján – www.bkv.hu kapható további információ.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik