Belföld

Felrobbantaná szomszédját a Gresham tulajdonosa

A Gresham palota mellett álló, úgynevezett "spenótház" tulajdonosváltásáról szóló szándéknyilatkozat szerint a Gresham-palota tulajdonosa, a Fejér és Társa nem az épületet, hanem az azt birtokló céget veszi meg - tudta meg a Népszabadság.

A vételárat Fejér W. Béla, a Fejér és Társa igazgató-tulajdonosa nem kívánta nyilvánosságra hozni, így csupán annyi – korábban nyilvánosságra került információ – tudható, hogy a MOM Park építője, a Bayerische Hausbau 8,3 milliárd forintot fizetett hajdan az épületet tíz évig sikertelenül árusító Kincstári Vagyoni Igazgatóságnak.

Az 1980-ban átadott kilencemeletes irodaház Budapest egyik legértékesebb, 4,5 ezer négyzetméteres telkén áll, de a telek értékét éppen a rajta lévő épület rontja le. Az előző tulajdonos ugyancsak komoly átépítést és bontásokat tervezett a házon, mintegy kilencmilliárd forint értékben. Fejér W. Béla szerint mára mindenki számára egyértelművé vált, hogy a spenótház menthetetlen, semmi mást nem lehet vele tenni, mint eltüntetni. Ezt valószínűleg robbantással végzik el, az engedélyeztetési eljárások után a munkálatokat már ősszel el akarják kezdeni.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik