Belföld

11 millió eurós osztalékról döntött Csepelen a svájci Atel

A svájci Aare-Tessin AG fur Elekrizitat (Atel) energetikai cég tulajdonában lévő Csepeli Áramtermelő Kft a múlt évben 31 millió euró (7,73 milliárd Ft) adozott profitot ért el, amiből 11 millió euró osztalék kifizetéséről döntött a tulajdonos a tavalyi évet lezáró taggyűlésen, közölte a Csepeli Áramtermelő Kft. pénteken.

2002-ben a Csepeli Áramtermelő Kft. 2.134GWh
villamosenergiát értékesített és a nettó árbevétele 32 milliárd Ft volt. Az adózott nyereség 7,39 milliárd Ft volt. 2001-ben 29,36
milliárd Ft nettó árbevétel mellett 2,74 milliárd Ft nettó profitot
ért el a társaság. A Csepeli Áramtermelő Kft. birtokolja és üzemelteti a 260 millió euró beruházással épült és 2000 novemberében átadott, 389MW összakapcitású Csepel II. erőművet, amely a magyar energiatermelés 6 százalékát adja. Az erőműben, az előző évhez hasonlóan, tavaly sem volt üzemi hiba. A Csepeli Áramtermelő Kft. leányvállalta az Entrade Hungary Kft, amely az idén januárban részlegesen megnyitott villamosenergia piacon tevékenykedik.

Ajánlott videó

Fél évszázada egy addig nem sokra tartott, huszonnyolc éves bokszoló, Ken Norton úgy elverte Muhammad Alit, hogy a vesztes favoritnak eltört az állkapcsa. A győztes nehézsúlyú mindössze 50 ezer dollárt kasszírozott váratlan diadala után. Aztán még kétszer megmérkőzött Alival, harmadszorra már az 1973. március 31-én kapott pénz harmincszorosáért.
Ha azt gondoljuk, hogy a gyerekeink az iskolapadból kikerülve a XIX. századba lépnek ki, akkor ez a jelenlegi oktatási rendszer kiváló, hiszen nagyjából egy két évszázaddal ezelőtti világra készíti fel a fiatalokat – nyilatkozta a 24.hu-nak Balogh Péter (Petya), a Cápák között című üzleti showműsor alapembere. Interjú.