Belföld

A Mazda 174 ezer autót hív vissza

A japán Mazda autógyár csütörtökön bejelentette, hogy több mint 174 ezer gépjárművét hívja vissza világszerte, köztük a keresett Atenza szedánt.

A Mazda a lépést azzal indokolta, hogy egy esetben a ködlámpa meghibásodása miatt kigyulladt a lökhárító. Egyéb balesetről nem kapott bejelentést – áll a Mazda közlekedési minisztériumhoz eljuttatott közleményében. Az autógyár nem közölte, hogy mennyibe kerülnek a visszahívások.

A hír nagy csapás a Mazda számara, pedig éppen csütörtökön jelenthette be, hogy az Atenza 22 országban 50 díjat kapott azóta, hogy tavaly tavasszal piacra dobták.

A Mazda az Atenza piaci sikerével magyarázta profitjának jelentős emelkedését a márciussal zárult pénzügyi évben. Az Atenza főként a Mazda fő piacán, Európában hódít.

Japán ötödik autógyára – amely egyharmad részben az amerikai Ford tulajdonában van – 78 505 gépjárművet hív vissza Japánban és 90 ezret külföldön, köztük az Egyesült Államokban, Kanadában és Nagy-Britanniában.

A Japánban visszahívott 37 386 Atenza tavaly március és 2003 május 16. között készült. Az ugyancsak visszahívott sokcélú MPV gépjárművek 1999. május és 2003 februárja között, a Roadster sportkocsik 1997. december és 2003. február között készültek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik