Belföld

Korrekciós gyengülés várható a BÉT-en

Gyengülést várnak csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén a szakértők. A szerdai jelentős emelkedés után a BUX 38,4 pontos csökkenéssel 8294 ponton nyitott.

Réczey Zoltán, a Buda-Cash Brókerház elemzője kisebb korrekciót vár az előző napi jelentős emelkedés után. Véleménye szerint az európai piacok is gyengüléssel indulhatnak.

Nagy Péter, a Concorde Értékpapír Rt. üzletkötője a szerdai nagy forgalom után csendes kereskedésre és az árak enyhe visszaesésére számít.

Profitkivét miatt gyenge nyitás várható Európában

Londoni értékforgalmazók szerint az európai részvénypiacok csütörtökön gyengén nyitnak: kétnapi emelkedés után profitkivétel várható a bizonytalan fejlett technológiai és a biztosítási részvényekből.

Az értékforgalmazók becslése szerint a londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 31 pontos veszteséggel, a frankfurti értéktőzsde irányadó mutatója, a DAX-30 2-5 pontos veszteséggel kezdhet csütörtökön.

Csütörtök reggel a New York-i tőzsdemutatók határidős jegyzései ugyancsak lefelé mutattak: a New York-i értéktőzsde irányadó mutatójának (DJIA) határidős jegyzése 9 ponttal, a Nasdaq piac összetett mutatójáé 2,00 ponttal süllyedt.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik