Belföld

Egyre több pár köt Disneylandben házasságot

Évente mintegy kétezer pár mondja ki a boldogító igent a nagy forgalmú meseországban, ami 1995 óta ötven százalékos növekedést jelent. A házasságkötések ára nagyon változó: 3000 dollárba kerül a szerény, szűk körben lezajló esketés, míg egy nagyszabású, sok-sok érdekességgel tarkított ceremóniáért akár 200 000 dollárt is elkérnek.

Mesebeli figurák részvétele a szertartáson nem olcsó dolog. A két egér, Mickey és Minnie fejenként 820 dollárért működik közre, viszont 2500 dollárt kell fizetni, ha a menyasszony Hamupipőke plexiből készült hintaján akar bevonulni a szertartásra. A párok tetszés szerint választhatnak esküvői tortát, akár olyat is, amelynek fülei vannak. Külön díjat számítanak fel azért, ha az ifjú pár a szórakoztató park bezárása utánra kéri a szertartást.

Hivatalos adatok szerint a floridai Disneylandben esküdő párok kereken egyharmada külföldi – főleg Nagy-Britanniából és Japánból érkeznek. Az esketési szertartások 1991-ben jöttek divatba a meseparkban. Az intézmény vezetősége már azért is kifizetődő üzletnek tartja, mert úgy véli, hogy az ott esketett párok később gyermekeikkel együtt térnek majd vissza, hogy megmutassák nekik: “Itt esküdtünk egymásnak örök hűséget” – áll az APA jelentésében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik