Belföld

Megállapodás az IHM és a vezeték nélküli internetszolgáltatók között

Együttműködési megállapodást kötött az Informatikai és Hírközlési Minisztérium és a Vezeték Nélküli Internet Szolgáltatók Magyarországi Egyesülete - tudtuk meg a FigyelőNet szerkesztőségéhez eljuttatott közleményből.

Együttműködési megállapodást írt alá kedden Pataki Dániel, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium helyettes államtitkára és Flamich Péter, a Vezeték Nélküli Internet Szolgáltatók Magyarországi Egyesületének alelnöke.

A megállapodás értelmében az Informatikai és Hírközlési Minisztérium kötelezettséget vállalt arra, hogy az Egyesületet a jövőben bevonja minden olyan jogszabály tervezet egyeztetésébe, amely az egyesület által képviselt szolgáltatók érdekeit érinti. A Vezeték Nélküli Internet Szolgáltatók Magyarországi Egyesülete ugyanakkor vállalta egy együttműködő önszabályozó szakmai testület felállítását, amely – egy külön megállapodás alapján – a Hírközlési Felügyelettel is együttműködik.

A megállapodás rögzítette, hogy az Informatikai és Hírközlési Minisztériumnak és a Vezeték Nélküli Internet Szolgáltatók Magyarországi Egyesületének közös érdeke a magyarországi internet felhasználók számának gyarapodása, a szélessávú internet-elérés arányának növekedése, amely cél eléréséhez a vezeték nélküli szolgáltatókra és szolgáltatásokra kulcsszerep hárul.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik