Belföld

Új játék/média készüléket mutatott be a Sony

A japán SonyCorp. az előző évi gyászos eredményét követően kialakult költségcsökkentési kényszer alatt, és az új termékek bevezetésének szükségessége miatt lerántotta a leplet legújabb számítógépes játékkonzol-multimédiás szórakoztató egységéről.

A “PSX” egy készülékben egyesíti a műholdas televízió vevő, a DVD-felvevő és a játékkonzol funkcióit, azaz a játékok mellett lehetővé teszi a zenehallgatást és a filmek nézését is. Két héten belül ez már a második játékgép bemutató a Sonyrészéről. Akkor, a 2004-es piaci bevezetéssel bemutatott “PSP” kéz játékkészülék gyakorlatilag kihúzta a szőnyeget a Gameboy készüléket gyártó Nintendo részvénye alól. Arról azonban, hogy mikor tervezi felváltani PlayStation2 játékkonzolát a következő generációs készülékkel, hallgatott a konszern. A PlayStation2, a konszern első számú nyereségtermelő gyártmánya, az idén termeli ki fejlesztési költségeit.

Az utóbbi időben megszaporodtak a kívülállók által csak PlayStation3-nak nevezett következő generációs játékkonzol bemutatásával kapcsolatos találgatások. Külső megfigyelők szerint erre 2004-ben, illetve 2005 elején kerülhet sor. A helyzet azonban meglehetősen bonyolult, hiszen a PlayStation2-ből kivehető hasznot optimalizálni kell a versenytársak, így a Microsoft Xbox által támasztott fejlesztési kényszerrel.

A PSX előreláthatólag az idén kerül az üzletekbe Japánban, míg Európában és az Egyesült Államokban a jövő év elején dobják piacra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik