Belföld

Bírálja a hírközlési tárcát az MSZP

A hírközlési minisztérium nem teljesítette megfelelően a kormányprogramot, és elhibázott lépései akár a 2006-os választások sikerességét is veszélybe sodorhatják – állítja az MSZP innovációs és informatikai tagozata. A jelentésről a Népszabadság cikke számol be.

Miközben az informatikai ipar a magyar gazdasági fejlődés motorja lehetne, e téren egyre nő az ország lemaradása, s nemcsak a fejlett, hanem a közép- és kelet-európai országokhoz képest is – fogalmaz a tagozat májusi jelentése, amelyben a kormányprogram időarányos teljesítését vizsgálja.

A tagozat nehezményezi, hogy az internetelérés lakossági árának csökkentését az IHM a piacvezető Matávval folytatott tárgyalásokra alapozta. Ezt követően Medgyessy Péter miniszterelnök megígérte, hogy a kormány 25 százalékos költségcsökkentést tesz lehetővé. Kiderült, a konstrukció előnyeit kizárólag az Axelero (vagyis a Matáv) ügyfelei tudják igénybe venni. Az, hogy az IHM csak a Matávval tárgyalt, szakmailag nem indokolt – írja a jelentés. A magyar internetárak továbbra is a legmagasabbak közé tartoznak Európában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik