Belföld

Zöldebb kormányt szeretne Medgyessy

Medgyessy Péter szerint az épülő, modern, európai Magyar Köztársaságban kiemelkedő szerep jut majd a környezetvédelemnek. Az új környezetvédelmi miniszter bejelentette: a tárca tagságot szerzett a gazdasági kabinetben.

A miniszterelnök a tárca vezetői és újságírók előtt szólt arról is, hogy a következő évek egyik központi kérdése lesz a fenntartható fejlődés biztosítása, amelyhez elengedhetetlen a környezettudatos szemlélet. A köztársaság polgárainak egészségi állapotát, a gyermekek, a fiatalok jövendő életkörülményeit is meghatározza a környezet állapota – mondta a miniszterelnök, aki kiemelte a környezetvédelmi tárca felelősségét is.

A miniszterelnök a beszélgetésen megerősítette, hogy a környezetvédő szemléletet a kormány is beépíti a munkájába. Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter ezzel kapcsolatban elmondta: öt év után a tárca ismét “tagságot szerzett” a kormány gazdasági kabinetjében.

A környezetvédelmi és vízügyi miniszter azt hangsúlyozta, hogy a környezetvédelem ügyének át kell hatnia az egész gazdaságot, és ehhez egységes kormányzati fellépésre van szükség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik