Belföld

Várhatóan beolvadással egyesül az AXA és az Agrupación

Legkésőbb június végig eldől, beolvadással vagy összeolvadással egyesíti két magyarországi cégét a tulajdonos osztrák UNIQA. Információink szerint a legvalószínűbb az Agrupación Funeurópa Biztosító jogi beolvadása az AXA Biztosítóba, majd ezt követően az új társaság felveszi az UNIQA Biztosító Rt. nevet - értesült az Econews pénzügyi körökből.

A tervek szerint a folyamat ez év végére lezajlik. A két biztosító társaság egyesítésére három munkabizottság alakult. A jogi bizottság döntését követően kezdheti meg tényleges tevékenységét a marketing bizottság, amely a névváltozatásért is felelős, illetve az operatív ügyek egyesítéséért felelős harmadik bizottság.

A bizottságok javaslatai közül a tulajdonosi képviselőkből álló projekt döntő bizottság határoz. Az osztrák UNIQA-csoport 2003. április végén kapta meg a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének engedélyét arra, hogy a csoport két tagja, a bécsi Vulcania Holding GmbH és az ugyancsak bécsi Austria Versicherungsverein auf Gegenseitigkeit az AXA Konzern AG megvásárlásán keresztül közvetett tulajdont szerezzen a z AXA Biztosító Rt-ben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik