Belföld

Németországban is vita kezdődött a PPP-ről

A részletes koncepció még el sem készült, máris támadás érte a német gazdasági minisztert, aki a minap jelentette be: a magántőkét vonna be utak, iskolák, börtönök építésére és üzemeltetésére.

A nagy pénzhiány úgy tűnik a német kormány egy részét is arra sarkallja, hogy új források után nézzen. Wolfgang Clement gazdasági miniszter és Manfred Stolpe, a közlekedési tárca vezetője (mindketten a szociáldemokrata SPD színeiben) augusztus elejére ígérték a Public Private Partnership (PPP) koncepció bemutatását, amelyet PriceWaterhouseCoopers és a Weimari Egyetem készít – írja a német Handelsblatt.

A német gazdasági miniszternek a koncepció hasznáról elsősorban Hans Eichel pénzügyminiszter kell meggyőznie, aki kételkedik abban, hogy a magántőke bevonásával épített és üzemeltetett, majd az állam által lízingelt vagy az útdíjakból finanszírozott utak, iskolák, börtönök olcsóbbak volnának. Eichel szerint ezzel a megoldással csupán időben kitolódnának a kifizetések, amellyel tovább terhelnék a mostani fiatalabb generációt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik