Belföld

Magyar szakértőkkel épül az ukrán Metro-lánc

Ukrajnai C+C-üzletlánc létrehozására készül a Metro-csoport. Az ukrajnai és romániai terjeszkedésbe a horváthoz és a bolgárhoz hasonlóan magyar szakemberek is bekapcsolódnak - írja a Világgazdaság.

A Metro-csoport valószínűleg 2004-ig halasztja Real néven tervezett hipermarketláncának létesítését Moszkvában, mert a városi önkormányzat késlekedik az engedélyezéssel – írta a Vedomosztyi című lap a helyi ingatlanfejlesztő vállalat tulajdonosát, Szlava Csigirinszkijt idézve.

A Metro AG 600 millió eurós beruházással öt éven belül 20 egység nyitását tervezte az újság szerint, amely rámutat a cég három Metro C+C áruházzal rendelkezik Moszkvában és eggyel Szentpéterváron.

Az ukrán leányvállalat munkatársai között magyarok is vannak. Két áruház-berendezési szakember mellett az év eleje óta a Metro Ukraine értékesítési igazgatói posztját Szűcs Ferenc tölti be, aki korábban a magyar hálózat iparcikk-értékesítési főmunkatársa volt. Az anyacég a 14 tagú romániai hálózat beszerzési igazgatóját is Magyarországról delegálta.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik