Belföld

Új autók a költségvetési intézményeknek

Több száz felső-közép kategóriás, valamint tíz felső kategóriás személygépkocsit vehetnek magunknak a költségvetési intézmények a központosított közbeszerzési eljárás eredménye szerint.

A 400 darab felső-közép és 10 darab felső kategóriás személygépkocsi szállítására kiírt központosított közbeszerzési eljárásban nyertes ajánlatok révén összesen 38 százalékos kedvezményt ért el Miniszterelnökség Közbeszerzési és Gazdasági Igazgatósága (MKGI).


Az igazgatóság keddi közleménye szerint középkategóriában a Ford Mondeo Ambiente 2.0 TDCi két különböző változata és az Audi A6 V6 TDI 2.5, illetve a BMW 530d autótípussal nyertek a pályázók, míg a felső kategória nyertese BMW 730dA típussal pályázott.

Az MKGI a 2000-ben megkötött keretszerződés teljesülését követően az 1100 költségvetési intézmény és a keretszerződéshez önként csatlakozó költségvetési szerv beszerzési lehetőségeinek biztosítására írta ki az új, nyílt központosított közbeszerzési eljárást. Az elért kedvezmények átlagos 38 százalékos mértéke jelentősen meghaladja, a 2000. évi eljárásban elért átlagos 25 százalékot.

A közlemény szerint az első helyezést elért gépkocsik ajánlati árai nem érik el a korábbi keretszerződés alapján az azonos kategóriában vásárolt, akkori nyertes típus beszerzési árait. Valamennyi értékelt kategóriában a listaár szerinti 3,5 milliárd forint értékű kiadáshoz képest a jelen közbeszerzési eljárás mintegy 1,2 milliárd forint értékű megtakarítást eredményez a költségvetés számára.


 

Ajánlott videó