Belföld

Iraki munkákra is pályázik a Vegyépszer

Az iraki újjáépítésben évi 250-350 millió dollár, azaz 5-8 milliárd forint értékű munkára van esélye a Vegyépszer Rt.-nek - mondta a társaság tavalyi eredményeit ismertető keddi tájékoztatón Tímár Gyula elnök-vezérigazgató.

Mivel a Vegyépszer évtizedek óta vesz részt olajipari létesítmények építésében, csőfektetésben, és sok éve működik együtt a kazahsztáni Tengízben az amerikai Bechtel-csoporttal, jó esélye van arra, hogy annak alvállalkozójaként az iraki olajipar újjáépítésében is részt vegyen – mondta az elnök-vezérigazgató. Az ajánlatokat már bekérte a Bechtel, s ha azokat megfelelőnek értékeli, úgy hosszabb távon évi 250-350 millió dolláros, azaz 5-8 milliárd forintos munkára lehet számítani – állította Tímár Gyula, akit a társaság hétfői közgyűlésén vezérigazgatóból elnök-vezérigazgatónak neveztek ki a tulajdonosok.


A Vegyépszer csoport tavaly 163 milliárd forintos árbevétel mellett 11,6 milliárd forint adózás utáni eredményt ért el. Az idén jóval kisebb, 71 milliárd forintos árbevételt prognosztizál a Vegyépszer, mivel lassan kifutnak a korábbi autópálya építési szerződései. Tímár Gyula úgy látja, hogy a Vegyépszer Rt. az útépítési piacból évi 15-20 százalékos tartós részesedést hasíthat ki magának.

Ajánlott videó