Belföld

Fegyvergyárat vett a gyógyszer-nagykereskedő

A Fúzió-Pharma Rt. gyógyszer-nagykereskedő társaság megvásárolta a fegyvergyártással foglalkozó, állami kézben lévő Fégarmy Kft.-t az ÁPV Rt.-től – értesült a Népszabadság.

Az egykori Fegyver- és Gázkészülékgyárból alakult budapesti Fégarmy Kft. az ország egyetlen kézilőfegyver-gyára: pisztolyokat, riasztópisztolyokat, golyós vadászpuskákat és légpuskákat gyárt.

Az ÁPV Rt. százszázalékos tulajdonosként többször is sikertelenül próbálta eladni a milliárdos forgalmú, egymilliárdos jegyzett tőkéjű céget. Ezt követően tavaly a patinás fegyvergyár megszüntetéséről döntöttek, és elkezdődött a cég végelszámolása. A cégiratok szerint időközben változott a helyzet, hiszen a társaság már nem áll végelszámolás alatt.

A Fúzió-Pharma egy közepes méretű magyar gyógyszer-nagykereskedő cég, amely elsősorban Komárom megyében tevékenykedik; a tulajdonában lévő Pharmacomon keresztül – amit szintén az államtól vett meg – Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is jók a pozíciói. A Fúzió-Pharma tavalyig a Magyarországon is gyógyszergyárat működtető amerikai ICN érdekkörébe tartozott, majd megvette a tatabányai Vitalitásért Kft., amely mögött Déri Tibor és Pallinger Vilmos áll.

A Népszabadság megjegyzi, hogy sem az ÁPV Rt.-t, sem Pallingert nem tudták elérni, Kemencei István, a Fégarmy ügyvezetője pedig a tulajdonos engedélye nélkül nem kívánt nyilatkozni.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik