Belföld

Együttműködik az IHM a vezeték nélküli szolgáltatókkal

Együttműködési megállapodást írt alá kedden Pataki Dániel, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium helyettes államtitkára és Flamich Péter, a Vezeték Nélküli Internet Szolgáltatók Magyarországi Egyesületének alelnöke.

A megállapodás értelmében az Informatikai és Hírközlési Minisztérium kötelezettséget vállalt arra, hogy az Egyesületet a jövőben bevonja minden olyan jogszabály tervezet egyeztetésébe, amely az egyesület által képviselt szolgáltatók érdekeit érinti – közölte a tárca. A Vezeték Nélküli Internet Szolgáltatók Magyarországi Egyesülete ugyanakkor vállalta egy együttműködő önszabályozó szakmai testület felállítását, amely – egy külön megállapodás alapján – a Hírközlési Felügyelettel is együttműködik.

Az IHM közleménye szerint a felek a megállapodás során tisztázták a frekvenciasávok felhasználási szabályairól szóló 6/2003.(III.31.) IHM rendelet rádiós internet-szolgáltatásra vonatkozó rendelkezéseit és megállapították, hogy a szolgáltatások jelenlegi működését és további bővülését a rendelet nem korlátozza. A rendelet nyomán történt egyetlen változás, hogy a nem harmonizált kültéri használatra szolgáló berendezéseket forgalomba hozatal előtt a hírközlési hatóságnál nyilvántartásba vétel céljából be kell mutatni.

Ajánlott videó