Belföld

Divatos a jó modor Németországban

Hosszú ideig csak a krigli sör, a frankfurti virsli és a jó autó volt fontos a németek számára, de úgy tűnik, mostanában a jó modor, az udvariasság is kezd divatossá válni.

A TNS közvélemény-kutató intézet legfrissebb felmérése szerint a németek 98 százaléka úgy ítéli meg, hogy a jó modor felpezsdíti a mindennapokat, kiváló eszköz az unalom ellen. A megkérdezettek 97 százaléka szerint családon belüli a jó viselkedés fontos dolog, s 92 százalékuk szerint a jó modor a karrierépítésben is hasznos.

A Brigitte magazin felkérésére készített kutatás szerint a megkérdezettek körében igen nagy a bizonytalanság, ami az etikettet, a viselkedési szabályokat illeti. Negyven százalékuk bevallotta, hogy nincs képben a helyes viselkedést illetően, fogalma sincs, mit kell tennie, mikor egy társadalmi eseményre vendégként hivatalos. Egy negyedük még azt sem tudja, hogyan kell házigazdáként viselkedni. Ugyancsak 25 százalékuk bizonytalan az ellenkező nemű társsal való viselkedési normákkal kapcsolatban vagy nem tudja, milyen udvariassági szabályoknak kell eleget tennie, amikor vendéglőbe látogat.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik