Belföld

Kilenc áldozat a jeruzsálemi öngyilkos merényletekben

Összesen kilenc halottja és 21 sebesültje volt vasárnap reggel Jeruzsálemben végrehajtott két öngyilkos merényletnek. A merényletek miatt Ariel Saron kormányfő lemondta washingtoni látogatását.

Az első robbantást röviddel közép-európai idő szerint reggel öt óra előtt Jeruzsálem egyik északi útkereszteződésében, a városközpontba tartó 6-os számú buszjáraton hajtotta végre az öngyilkos merénylő – közölte a rendőrség.

Az MTI szerint a busz tele volt utasokkal, tekintettel a reggeli időpontra. A merénylő állítólag az első megállóban szállt fel, a “zöld vonal” közelében. A robbanás hét utast megölt, 21-et megsebesített – köztük négynek válságos az állapota.

Fél órával később egy második öngyilkos merényletet is elkövettek Jeruzsálem egyik északi külvárosában, egy olyan útkereszteződésben, ahol az első merényletet követően az izraeli katonák úttorlaszokat emeltek. Az öngyilkos merénylőn kívül más nem vesztette életét. A rendőrök megállásra szólították fel a gyanús személyt, de az nem engedelmeskedett, s felrobbantotta önmagát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik