Belföld

Terrortámadást hiúsított meg a román titkosszolgálat

Izraeli és nyugati országok létesítményei ellen kíséreltek volna meg terrortámadást iraki személyek Románia területén – adta hírül a Radio Romania Actualitati rádióműsor. Az akcióra az iraki háború idején került volna sor, ám az illetékesek meghiúsították a terrortámadást.

Minderre Irakban talált dokumentumok utaltak, s miután a román újságírók rákérdeztek az ügyre, a román titkosszolgálat, az SRI és Izrael bukaresti nagykövete is megerősítette az esetről szóló híradásokat. A román sajtó értesülései szerint páncéltörő gránátokkal kíséreltek volna meg támadást az irakiak. Az akció a román és néhány más titkosszolgálat együttműködése révén hiúsult meg.

Bukarest ezután tíz iraki diplomatát és 31 más iraki személyt nyilvánított nemkívánatos személynek területén. Az akciót állítólg Irak bukaresti nagykövetségének kémelhárító főnöke tervelte ki. Radu Timoft, az SRI vezetője elmondta, hogy a román információkat a szövetségesek iraki irattárakban ellenőrizni tudták és meg is erősítették azokat.

Ajánlott videó

Ha azt gondoljuk, hogy a gyerekeink az iskolapadból kikerülve a XIX. századba lépnek ki, akkor ez a jelenlegi oktatási rendszer kiváló, hiszen nagyjából egy két évszázaddal ezelőtti világra készíti fel a fiatalokat – nyilatkozta a 24.hu-nak Balogh Péter (Petya), a Cápák között című üzleti showműsor alapembere. Interjú.