Belföld

Támadás a multi ellen – partizánakciók a pakisztáni Shell-kutaknál

Tizenegy Shell-kútnál robbantak kisebb erejű pokolgépek csütörtökön a pakisztáni Karacsiban, a szaúd-arábiai nyugati érdekeltségek ellen elkövetett, 34 halálos áldozatot követelő öngyilkos akciók után alig három nappal.

A robbanásoknak négy könnyebb sérültje van, az anyagi károk nem jelentősek. A hatóságok vizsgálatot kezdtek a tettesek kilétének megállapítására. Mint a karacsi rendőrség illetékese elmondta, a kis erejű, dobozokba csomagolt szerkezeteket szeméttárolókban helyezték el a brit-holland érdekeltségű világcégnek a városban működő benzintöltő állomásain.

A pakisztáni hatóságok szerint mindegyik szerkezet csekély erejű volt, komolyabb kárt okozni nem tudott. Az egyenként mintegy 200 grammos pokolgépek hazai gyártmányú időzítő szerkezetekkel voltak ellátva. Az akciók egyértelműen a Shell cég ellen irányultak, céljuk a megfélemlítés és a pánikkeltés volt – idézte a rendőrség szóvivőjét a Reuters brit hírügynökség. A Shell Pakistan, a brit-holland multinacionális cég helyi leányvállalata, Pakisztán egyik legnagyobb külföldi érdekeltségű cége.

Ajánlott videó