Belföld

Nemet mondtak Powellnek Moszkvában

Oroszországnak rengeteg fenntartása van az iraki ENSZ-szankciók feloldásáról szóló amerikai BT-határozati javaslattal, mert Moszkva ragaszkodik az ENSZ-ellenőrök visszatéréséhez - olvasható a Magyar Hírlap összeállításában.

A terrorizmus elleni harctól az Iránnak nyújtott moszkvai nukleáris segítségen át az iraki olajig sok témáról tárgyalt szerdán Moszkvában Colin Powell amerika külügyminiszter orosz kollégájával Igor Ivanovval és fogadta őt Vlagyimir Putyin elnök is.

Az amerikai külügyminiszter szerda este közölte, hogy “nem sikerült üzletet kötnie” Vlagyimir Putyinnal az Irakról szóló határozat tervével kapcsolatban. Az orosz elnökkel való találkozója után Powell azt mondta, hogy Irak ügyében számos kérdés még megoldatlan, s ide tartozik az ENSZ ellenőrök visszatérésének ügye is. Az ENSZ ellenőrökre Washington nem tart igényt, a határozatról viszont már a jövő héten szavazást akar.

Powell Szaúd-Arábiából érkezett Moszkvába. Rijádban az amerikai külügyminiszter érkezése előtt hétfő éjjel terrorista merényleteket hajtottak végre. Nem sokkal korábban Csecsenföldön került sor véres akcióra, amely halálos áldozatainak száma tegnap már 59-re emelkedett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik