Belföld

Jótékony segítség a daganatos gyermekeknek

Az idén mentőkocsit, infúziós pumpákat és betegfigyelő rendszereket vásárolnak a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat tagintézményei a Danone Kft. támogatásából - derül ki a FigyelőNet szerkesztőségéhez eljuttatott sajtóközleményből.

Szomorú tény, hogy ma Magyarországon mintegy 2.000 gyermek szenved különböző daganatos betegségekben. Még szomorúbb, hogy az ilyen betegségek 10 beteg gyermek közül 3 életét követelik. Ezen tényekre és a „Tegyünk együtt a gyermekekért” szociális támogató keretprogram tavalyi kedvező tapasztalataira való tekintettel határozta el a Danone Kft., hogy az idén ismét a daganatos beteg gyermekek rehabilitációját, a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat 11 tagintézményének munkáját támogatja.

Míg a tavalyi programban 23,3 millió forint gyűlt össze, addig a vállalat célja idén az, hogy június hónapban, minden eladott tejtermék és ásványvíz után 1 forintot felajánlva minimálisan 28 millió forinttal segítse a hálózat 5 budapesti és 6 regionális onkológiai és rehabilitációs központját.

Az intézmények a pénzből egy ambuláns mentőkocsit, infúziós pumpákat, betegfigyelő rendszereket és berendezéseket terveznek vásárolni, valamint a gyermekek egészséges társaik közé történő visszailleszkedését elősegítő rehabilitációs gyermekrendezvényeket valósítanak meg. A programot az idén is három szakminisztérium támogatja, fővédnöke pedig Vitray Tamás, aki a Rák Ellen, az Emberért, a Holnapért társadalmi alapítvány kuratóriumának elnöke.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik